OVER ONS: TRADITIONAL COOKER

HET HERSTELDE HART VAN DE KEUKEN (De gereviseerde AGA) 
 Kijk naar het recycleproces


Traditional Cooker is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van, door AGA geautoriseerde, gereviseerde AGA Cookers. 
Het is opgestart in 2010 door Bep van Klaveren jr. en heeft zijn kantoor gevestigd te Capelle aan den IJssel,
Dorpsstraat 3, 2902 BC.
Telefoon: 010-8451022   
Contact-formulier

Ik (Bep van Klaveren jr.) ben, met mijn vrouw Winnifred, terecht gekomen bij deze Cookers door onze passie voor kwalitatief bereid voedsel gecombineerd met een authentiek en traditioneel sfeerbeeld.

AGA-keuken-met-hond Deze passie deed ons in 2001 al de deuren van ons eigen restaurant, B&W te Capelle aan den IJssel, openen. Ons motto: Kwaliteit en Service. Oog voor eerlijke voeding en het product liefst "puur sang". We hebben ons gelukkig mogen prijzen met een top twintig positie van beste restaurants van Zuid-Holland. We werden allround derde bij de gouden-pollepel competitie, onze bediening "service" won de eerste plaats in Groot-Rotterdam en datzelfde jaar werden wij opgenomen in het blad "LEKKER".

IN DIE TIJD KOCHTEN WIJ ONZE AGA. WIJ WAREN VERKOCHT!

 • Sous-vide en slowfood bereidingen werken geweldigop deze fornuizen.
 • Voor een eenmalige uitgave heb je een prachtige Cooker die een leven lang mee kan.
 • Door stilstaande lucht kan in één oven naast een citroencake vis bereidt worden zonder dat de smaak overslaat.
 • En dan de heerlijkheid van 's winters verkleumd thuis komen en opwarmen in het hart van het huis: "De keuken".

Het voelde uiteindelijk als een natuurlijke overstap toen we afscheid namen van ons restaurant en ons volledig gingen toespitsen op AGA's en Traditional Cooker te starten.
Er kwam veel op ons af. Oorspronkelijk startten we met de verkoop van tweedehands cookers en maakten al snel kennis met de enorme hoeveelheid werk die gemoeid gaat met het plaatsen van een Tweedehands Cooker.

 • De AGA cookers kunnen "meestal" niet in zijn geheel worden vervoerd en moeten dus geheel afgebouwd en opgebouwd worden.
 • Vaak moesten onderdelen vervangen worden, en niet de minste. Branders, deksels, leidingen, isolatiemateriaal, en in sommige gevallen wilde men soms een heel nieuw voorpaneel.

Voor vragen en onderdelen hebben wij veel contact gehad met de AGA fabriek in Engeland.
Daar hebben wij kennis gemaakt met het geweldige recycle beleid van AGA!

deksels-aga-nieuw-emaille-traditionalcooker-proces-fabriek-vervangen-kleur-zandstralen-groom-garantie-fornuis-vuur gietijzer-traditionalcooker-revisie-proces-fabriek-emaille-nieuw-aga-rayburn-omsmelten-tweedehands-fornuis-vuur
Alle oude cookers worden hier ingenomen en verwerkt. Op de "scrap yard" worden de cookers gestript en verdeeld in twee groepen.

 • Van slechte modellen wordt het gietijzer, in Coalbrookdale, omgesmolten tot geheel nieuwe cookers.
 • Van nog redelijke modellen wordt het gietijzer gezandstraald en vervolgens worden ook deze cookers opnieuw opgebouwd volgens de strenge AGA normen. Dit zijn de gereviseerde.

Na dit allemaal gezien te hebben zijn wij enorm trots deze gereviseerde cookers op de markt mogen presenteren. Het is een product waar we, in alle opzichten, totaal achter kunnen staan qua:

 • Uitstraling
 • Duurzaamheid
 • Een positieve bijdrage aan het milieu vanwege het recyclebeleid van AGA
 • Tot 5 jaar garantie op de onderdelen

 

GERECYCLEDE COOKERS DIE VOLDOEN AAN ALLE HOGE AGA NORMEN!
HET GEREVISEERDE HART VAN UW KEUKEN.