• expo-sale-huys-ten-donck-jonkvrouwe-catharina-groeninx-van-zoelen-the-donck-favourites-aga-cooker-fornuis-gereviseerd-traditionalcooker-bep-van-klaveren

DE EERSTE DONCK FAVOURITES EXPO SALE ! 

 

Voorwoord innitiatiefneemster Jonkvrouwe Catharina Groeninx van Zoelen

Wij hebben aan ons Stichtingsbestuur, aan onze bezoekers en donateurs te danken dat Het Huys ten Donck na al die eeuwen zo optimaal in stand is gebleven.
Het belangrijkste vinden wij dat behalve de instandhouding van dit prachtig cultureel erfgoed, het Hollands Glorie uit het verleden ook een plek krijgt in het heden, en het een buitenplaats is die leeft! Daarom bieden wij regelmatig de buitenplaats aan als platform voor anderen, om het hedendaags Hollands Glorie op het gebied van vakmanschap, ondernemerschap en duurzaamheid hier beter zichtbaar en beleefbaar maken.

Deze maand presenteren wij onze eerste Donck Favourites Expo Sale, met bijzondere ondernemers die bijzondere producten zullen verkopen, geïnspireerd op de lifestyle van Het Huys ten Donck. Deze producten hebben wij streng hebben geselecteerd. Van schilderijen tot collages, lederen goederen en vintage koffers tot gerecycleerde sieraden en trompe l'oeuil muurstickers, van gerestaureerde AGA's tot koperen keukengerei.

De bezoekers van de Expo Sale krijgen hiermee de mogelijkheid om als het ware een 'stukje van de lifestyle en gedachtengoed van Het Huys ten Donck' mee naar huis te nemen. Iedere ondernemer en product heeft een bijzonder verhaal. Sommige producten zijn van uitzonderlijke kwaliteit, sommige zijn ook iets kleinere hebbedingen. Het zijn in ieder geval producten waar je zo verliefd op wordt, die je moet kennen, die je met plezier zult weggeven als cadeau, of voor altijd wilt hebben. Het zijn producten waar onderdelen van zijn hergebruikt of gerestaureerd voor een tweede leven, die met de hand zijn gemaakt, of volgens het voorbeeld van kwaliteiten van vroeger opnieuw zijn vervaardigd met inachtneming van hedendaagse behoeften. Producten die wellicht je leven lang mee zouden kunnen.

U kunt zelf ook worden vereeuwigd. Want naast producten om te kopen, zullen er ook een aantal voorbeeld kunstwerken ten toon hangen in het Koetshuis, van een aantal kunstenaars die in opdracht werken en prachtige portretten en werken maken. Van de authentieke portret schilder technieken, tot hedendaagse nieuwe manieren om schildertechnieken met andere media te combineren om eveneens portretten te vervaardigen. Alle aanwezige kunstwerken zijn uiteraard ook te koop.

Extra bijzonder zal zijn het live restauratiewerk door Ninette ten Bosch van ten Bosch Restorations – kleine houten meubelen of objecten kunt u meenemen om restauratiemogelijkheden te bespreken en wellicht kan het zelfs terplekke worden gerestaureerd!

Er zal ook wat te drinken en te eten wordt aangeboden. Wij garanderen dus dat u niet met lege handen naar huis zult gaan!

Wij hopen u op het weekend van 7&8 december in het Koetshuis naast Het Huys ten Donck te zien.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE EXPOSANTEN ZIE WWW.DONCKFAVOURITESEXPOSALE.WORDPRESS.COM

Wij nodigen u uit om vaker de pracht en praal van onze buitenplaats te gebruiken om hedendaags Hollands Glorie een plek te geven! De Donck Favourites Expo Sale is een initiatief van Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen, blooteigenaresse en directrice van Het Huys ten Donck, om het gedachtengoed van vakmanschap, ondernemerschap en duurzaamheid zoals dat volgens haar vertegenwoordigd wordt door (de geschiedenis en levensstijl van) Het Huys ten Donck, tot leven te brengen in het hedendaagse, in het Koetshuis naast Het Huys ten Donck. Het wordt dit jaar, in 2013, voor het eerst georganiseerd.

Lijst Exposanten:

 • PINTH VINTAGE koffers en meer,
 • URBAN LARSSON portretten en landschappen,
 • MOMIQ DESIGN antieke stoelen bekleed met stoffen van de zijderoute
 • ANTONIO MUÑOZ VON FÜRSTENBERG portretten en collages
 • NANNA VAN BLAADEREN prachtig speciaal op de natuur en dieren ontworpen lifestyle producten van wol
 • SLOANE STATIONERY lederen notitieboekjes
 • WE LIKE WALLS trompe l'oeuil muurstickers
 • SIR JONES mixed lifestyle producten
 • HJORDIS FOGELBERG schilderijen
 • OLIVIER TWEED sjaals en plaids
 • HUET BROTHERS 'The Original Spirit' incl. lederen reistassen en horloges
 • MY HERZALLERLIEBST cashmere vestesn
 • TRADITIONAL COOKER gereviseerde AGA's en traditioneel kookgerei
 • LIEKIE's SAMBAL – de beste ever!
 • PINTANDONUBES handwerk hebbedingen en hergebruikte sieraden

En meer...

 

Hartelijke groet,
Catharina Groeninx van Zoelen
Directeur Stichting Het Huys ten Donck