• aga-kooktips
  • kooktips

Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend-aga-rayburn-falk-sheilamaid-art Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-eco-sfc-duurzaam-garantie-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend - button Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-aga-falk-rayburn-sheilamaid-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend
vorig artikel                                                              sluit venster                                                              volgend artikel

Krantartikel uit het Algemeen Dagblad

Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend-aga-rayburn-falk-sheilamaid-art Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-eco-sfc-duurzaam-garantie-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend - button Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-aga-falk-rayburn-sheilamaid-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend
vorig artikel                                                              sluit venster                                                              volgend artikel

Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend-aga-rayburn-falk-sheilamaid-art Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-eco-sfc-duurzaam-garantie-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend - button Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-aga-falk-rayburn-sheilamaid-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend
vorig artikel                                                              sluit venster                                                                                  volgend artikel

mediakrantpubliciteitartikelcookerfornuisvuurvurenbettytraditionalcookerbep-van-klaveren-kookgereiagarayburnfalk-culinair

Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend-aga-rayburn-falk-sheilamaid-art Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-eco-sfc-duurzaam-garantie-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend - button Traditional-Betty-website-kookgerei-knop-volgende-pagina-klik-hier-traditionalcooker-aga-falk-rayburn-sheilamaid-huys-ten-donckbep-van-klaveren-winnifred-van-de-griend
vorig artikel                                                              sluit venster                                                                                  volgend artikel

AGA WORKSHOP

Als uw AGA of Rayburn eindelijk bij u thuis staat kan het allemaal gaan beginnen. De eerste dag moet hij even inbranden en komen er nog wat "fabrieksgeuren", dit is heel gewoon! Na een paar dagen heeft u, na wat testen, de gewenste temperatuur ingesteld en gaat u "echt koken".

Op een AGA koken is niet moeilijker dan koken op een normaal fornuis, maar er zijn een aantal handigheidjes, trucjes en weetjes die je moet kennen als je de AGA optimaal wilt leren gebruiken. Als je net een AGA hebt, of er binnenkort één krijgt, dan weet je misschien nog niet goed hoe en waar te beginnen. Een basiscursus helpt je dan op weg. Ook als je al wat langer een AGA hebt, maar het gevoel hebt dat je méér uit de AGA zou kunnen halen, is de basiscursus geschikt voor je. 

aga basis-kookboek-saskia-schepers-leren-koken-workshop-rayburn-betty-traditionalcooker-recepten-gerechten-kooktips --  Het-Grote-AGA-Menuboek-lerenl-koken-op-de-AGA-Rayburn-Saskia-Schepens-Workshop-traditionalbetty-traditionalcooker-recepten-gerechtWij helpen u graag op weg!

  • Er zijn leuke boeken die u op de kookgerei site kunt vinden (volg de foto-links) en........
  • Bij aankoop van een fornuis krijgt u een workshop AGA koken kado! of........
  • U volgt, ter kennismaking, een workshop en bij aanschaf van een fornuis, brengen wij het bedrag van de workshop in mindering. 


   WORKSHOP BIJ SASKIA SCHEPERS.
-In een sfeervolle omgeving thuisgeraken met Uw AGA-

Saskia Schepers, de auteur van de AGA kookboeken, biedt u, als deskundig demonstratrice, leerzame workshops.

Tijdens de basiscursus leer je in één dag welke platen en welke ovens je het beste voor de gerechten kunt gebruiken en komen alle AGA-kooktechnieken aan bod. Er is ruim de gelegenheid al je vragen te stellen en je ervaringen met medecursisten te delen.

Maar er zijn ook andere leuke demonstraties en cursussen!

Bekijk Alle demonstraties en workshops die Saskia Biedt op de website "Cooker at home". Of neem vrijblijvend CONTACT met ons op

 Saskia-Schepens-cooker-at-home

       

DE EERSTE DONCK FAVOURITES EXPO SALE ! 

 

Voorwoord innitiatiefneemster Jonkvrouwe Catharina Groeninx van Zoelen

Wij hebben aan ons Stichtingsbestuur, aan onze bezoekers en donateurs te danken dat Het Huys ten Donck na al die eeuwen zo optimaal in stand is gebleven.
Het belangrijkste vinden wij dat behalve de instandhouding van dit prachtig cultureel erfgoed, het Hollands Glorie uit het verleden ook een plek krijgt in het heden, en het een buitenplaats is die leeft! Daarom bieden wij regelmatig de buitenplaats aan als platform voor anderen, om het hedendaags Hollands Glorie op het gebied van vakmanschap, ondernemerschap en duurzaamheid hier beter zichtbaar en beleefbaar maken.

Deze maand presenteren wij onze eerste Donck Favourites Expo Sale, met bijzondere ondernemers die bijzondere producten zullen verkopen, geïnspireerd op de lifestyle van Het Huys ten Donck. Deze producten hebben wij streng hebben geselecteerd. Van schilderijen tot collages, lederen goederen en vintage koffers tot gerecycleerde sieraden en trompe l'oeuil muurstickers, van gerestaureerde AGA's tot koperen keukengerei.

De bezoekers van de Expo Sale krijgen hiermee de mogelijkheid om als het ware een 'stukje van de lifestyle en gedachtengoed van Het Huys ten Donck' mee naar huis te nemen. Iedere ondernemer en product heeft een bijzonder verhaal. Sommige producten zijn van uitzonderlijke kwaliteit, sommige zijn ook iets kleinere hebbedingen. Het zijn in ieder geval producten waar je zo verliefd op wordt, die je moet kennen, die je met plezier zult weggeven als cadeau, of voor altijd wilt hebben. Het zijn producten waar onderdelen van zijn hergebruikt of gerestaureerd voor een tweede leven, die met de hand zijn gemaakt, of volgens het voorbeeld van kwaliteiten van vroeger opnieuw zijn vervaardigd met inachtneming van hedendaagse behoeften. Producten die wellicht je leven lang mee zouden kunnen.

U kunt zelf ook worden vereeuwigd. Want naast producten om te kopen, zullen er ook een aantal voorbeeld kunstwerken ten toon hangen in het Koetshuis, van een aantal kunstenaars die in opdracht werken en prachtige portretten en werken maken. Van de authentieke portret schilder technieken, tot hedendaagse nieuwe manieren om schildertechnieken met andere media te combineren om eveneens portretten te vervaardigen. Alle aanwezige kunstwerken zijn uiteraard ook te koop.

Extra bijzonder zal zijn het live restauratiewerk door Ninette ten Bosch van ten Bosch Restorations – kleine houten meubelen of objecten kunt u meenemen om restauratiemogelijkheden te bespreken en wellicht kan het zelfs terplekke worden gerestaureerd!

Er zal ook wat te drinken en te eten wordt aangeboden. Wij garanderen dus dat u niet met lege handen naar huis zult gaan!

Wij hopen u op het weekend van 7&8 december in het Koetshuis naast Het Huys ten Donck te zien.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE EXPOSANTEN ZIE WWW.DONCKFAVOURITESEXPOSALE.WORDPRESS.COM

Wij nodigen u uit om vaker de pracht en praal van onze buitenplaats te gebruiken om hedendaags Hollands Glorie een plek te geven! De Donck Favourites Expo Sale is een initiatief van Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen, blooteigenaresse en directrice van Het Huys ten Donck, om het gedachtengoed van vakmanschap, ondernemerschap en duurzaamheid zoals dat volgens haar vertegenwoordigd wordt door (de geschiedenis en levensstijl van) Het Huys ten Donck, tot leven te brengen in het hedendaagse, in het Koetshuis naast Het Huys ten Donck. Het wordt dit jaar, in 2013, voor het eerst georganiseerd.

Lijst Exposanten:

  • PINTH VINTAGE koffers en meer,
  • URBAN LARSSON portretten en landschappen,
  • MOMIQ DESIGN antieke stoelen bekleed met stoffen van de zijderoute
  • ANTONIO MUÑOZ VON FÜRSTENBERG portretten en collages
  • NANNA VAN BLAADEREN prachtig speciaal op de natuur en dieren ontworpen lifestyle producten van wol
  • SLOANE STATIONERY lederen notitieboekjes
  • WE LIKE WALLS trompe l'oeuil muurstickers
  • SIR JONES mixed lifestyle producten
  • HJORDIS FOGELBERG schilderijen
  • OLIVIER TWEED sjaals en plaids
  • HUET BROTHERS 'The Original Spirit' incl. lederen reistassen en horloges
  • MY HERZALLERLIEBST cashmere vestesn
  • TRADITIONAL COOKER gereviseerde AGA's en traditioneel kookgerei
  • LIEKIE's SAMBAL – de beste ever!
  • PINTANDONUBES handwerk hebbedingen en hergebruikte sieraden

En meer...

 

Hartelijke groet,
Catharina Groeninx van Zoelen
Directeur Stichting Het Huys ten Donck

basisrecept cupcake aga meri.meri traditioneelkookgerei

Cupcake Basisrecept

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Ovenstand:

  • 170 C°
  • 325 Fahrenheit
  • AGA 2-oven, de bovenste oven
  • AGA 3-oven, links onder
  • AGA 4-oven, rechts onder
  • Rayburn stand 3, bovenste oven


Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 eieren op kamertemperatuur


Benodigdheden:

  • 12 papieren cupcake vormpjes
  • Beslagkom
  • Mixer


Voorbereiding:

Haal de boter, eieren en melk uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker en weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Meet alles secuur af dit is erg belangrijk voor een goed cupcake beslag.


Beslag maken:

Doe de zachte, op kamertemperatuur gekomen, boter in een kom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid, hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en ontstaat een luchtige massa.

Voeg nu 1 voor 1 de (kamertemperatuur) eieren toe. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag per ei weer goed door met de mixer op middelhoge snelheid.

Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid

Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.

Cupcake vormpjes vullen:

Zet op de warmtescheidingsplaat de 12 papieren cupcake bakvormpjes klaar. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van elk papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.

Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Tip! Zet de papieren cupcake vormpjes in een cupcake blik. Hierdoor gaan ze niet schuiven en kunnen ze niet omvallen tijdens het vullen.
Ook tijdens het bakken zullen uw cupcakes mooier in vorm blijven.
 

Bakken:

Bak de cupcakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
Ovenstanden:

170 C°
325 Fahrenheit
AGA 2-oven, de bovenste oven
AGA 3-oven, links onder
AGA 4-oven, rechts onder
Rayburn stand 3, bovenste oven

Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.

Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.

Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.

Afkoelen

Zijn je cupcakes te bol om ze mooi op te maken, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakblik. Na ongeveer 1/2 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat.

 

Producten uit de Kookgerei Winkel gebruikt voor de Cupcakes 

Beslagkom: Traditioneel Kookgerei W2938-AGA-cupcake-muffin-cakevorm  AUD101-dubbele-ovenwant-roos   W2383-AGA-12-muffins-tray-diep