• rayburn-groen

 

De Rayburn is een prachtig klassiek geëmailleerd gietijzeren fornuis dat in 1946 ontworpen is op basis van het reeds bijna 80 jarig bestaande AGA fornuis. 
Het is het "kleine" broertje van de AGA. Vandaag de dag worden ze nog met de hand gebouwd in Coalbrookdale/Shropshire waar tevens de AGA's worden gebouwd.

Hij staat inmiddels 60 jaar garant voor betrouwbaarheid als uw partner in de keuken. Door zijn look en zijn efficiënte kooktechnologie is het een product met tijdloze aantrekkingskracht. Er is een geschikt model voor een ieder die deze tijdloze fornuizen een warmhart toe draagt. 

Wat is het verschil tussen een AGA en een Rayburn Cooker?

 • De Rayburn heeft als technisch verschil met de klassieke AGA modellen dat hij met de hand regelbaar is in temperatuur.
 • Rayburn fornuizen worden geleverd in houtgestookte modellen.
 • De kookplaat. In tegenstelling tot de AGA heeft de Rayburn één grote kookplaat bovenop die in delen te openen is met rechthoekige deksels.
  Deze kookplaat loopt in temperatuur op van rechts naar links.
 • Het grootste verschil is terug te vinden in de serie heatranger van Rayburn die CV en warmwatervoorziening van warmte kan voorzien. 

 rayburn-van-boven-aga-gereviseerd-tweedehands 

Kan een Rayburn mijn CV installatie en de warmwatervoorziening in mijn huis van warmte voorzien?

Het unike van een Rayburn is dat, naast geweldige culinaire prestaties, u de mogelijkheid wordt geboden uw kraanwater en/of uw C.V. systeem van warmte te voorzien.
Uiteraard biedt Rayburn ook gewoon kooktoestellen. Er zijn daarom twee basis types op de markt.

 • De Cooker
 • De Heatranger/Cooker 

De Cooker / Het fornuis

Dit is een tijdloos fornuis waar alleen op gekookt kan worden. Het heeft een ruime kookplaat met verschillende warmte zones, een grote oven en een kleinere oven die op de helft van de temperatuur werkt van de grote oven. De Cooker is compact en in verschillende maten verkrijgbaar. De gietijzeren ovens werken op stralingswarmte waardoor zij alle sappen en smaak in het gerecht houden en uw gerecht niet laat uitdrogen, iets waar deze fornuizen ondermeer beroemd om zijn. In de kleine oven kan men o.a. mooi gerechten garen op lage temperatuur voor de echte culinaire specialisten. Tevens is het geen probleem om onverwacht een half uurtje later te eten, uw product kan in de oven rustig op temperatuur gehouden worden zonder enige vorm van kwaliteitsverlies.

De Heatranger / fornuis met CV-en warmwater koppeling

De Heatranger ziet er hetzelfde uit als de Cooker maar heeft het grote voordeel dat hij, naast de functie als fornuis met kookplaat en ovens voor warmte en warmwater zorgt in uw hele huis. Door de handige ingebouwde boiler bevoorraadt hij uw C.V systeem voor warmte in uw huis en levert hij heet water voor keuken en badkamer. Een perfecte combinatie die al decennia's wereldwijd gekoesterd wordt door de liefhebbers van deze fornuizen. 

Op welke brandstof draait een Rayburn?

Zowel de Cooker als de Heatranger zijn er in diverse modellen en op diverse brandstoffen zoals: 

 • Hout
 • Allesbrander (hout, kolen en turf)
 • Aardgas
 • Olie
 • Propaan/butaan 

Meer specifieke Informatie over de Rayburn modellen, o.a. leverbare kleur of afmetingen vind u op onze pagina Gereviseerde Rayburn

Wist u dat? Iedere Rayburn is voor 70% vervaardigd uit gerecycled materiaal. Als ook uw Rayburn na decennia's duurzaam gebruik uw keuken zal verlaten zal deze voor 70% worden hergebruikt of gereviseerd om wederom decennia's lang gekoesterd te worden als het warmtehart in huis.